Filteren van bijlagen van e-mailberichten

De functionaliteit voor het filteren van bijlagen wordt niet toegepast op uitgaande e-mailberichten.

Schadelijke programma’s kunnen als bijlagen in e-mailberichten worden verspreid. U kunt een filter op basis van het soort bijlagen van berichten configureren zodat bestanden van het opgegeven type automatisch een andere naam krijgen of worden verwijderd. Door de naam van een bepaald type bijlage te wijzigen kan Kaspersky Endpoint Security de computer beschermen tegen de automatische uitvoering van een schadelijk programma.

Zo configureert u een filter voor bijlagen:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer Essential Threat ProtectionMail Threat Protection in het venster met de programma-instellingen.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen.
  4. Doe in het blok Filter voor bijlagen een van het volgende:
    • Filteren uitschakelen. Als deze optie is geselecteerd, worden bestanden die aan e-mailberichten zijn toegevoegd niet gefilterd door het onderdeel Mail Threat Protection.
    • Naam van geselecteerde typen bijlagen wijzigen. Als deze optie geselecteerd is, zal het onderdeel Mail Threat Protection het laatste extensie-teken in de bijgevoegde bestanden van de gespecificeerde types vervangen door het onderstrepingsteken (bijvoorbeeld bijlage.doc_). Dus om het bestand te openen, moet de gebruiker het bestand hernoemen.
    • Geselecteerde typen bijlagen verwijderen. Als deze optie is geselecteerd, verwijdert het onderdeel Mail Threat Protection de opgegeven soorten toegevoegde bestanden uit e-mailberichten.
  5. Als u tijdens de vorige stap de opties Naam van geselecteerde typen bijlagen wijzigen of Geselecteerde typen bijlagen verwijderen hebt geselecteerd, schakelt u de selectievakjes naast de relevante typen bestanden in.
  6. Sla uw wijzigingen op.